Historik

I 2009 fyldte Soliditets kreditvurderingssystem AAA 20 år

Soliditet var den første i verden med et computerbaseret ekspertsystem, som kunne vurdere en virksomheds økonomiske styrke og betalingsevne. Uanset konjunktur har ratingen gennem årene vist, at en stor del af konkurser kan forudsiges op til et år i forvejen.

Ratingen blev lanceret i 1989 under navnet Svar Direkt. Det var verdens første computerbaserede ekspertsystem, som uden menneskelig indblanding kunne diagnosticere en virksomheds solvens. AAA var en ny måde at tænke kreditvurdering på, som påvirkede hele branchen.

Takket være kreditratingen blev der åbnet nye muligheder for at foretage vurderinger og sammenligninger. Systemet gjort det muligt at analysere både kunder og leverandører på en enkel måde - og på den måde få en samlet bedømmelse af den totale kreditrisiko.

Fra alle aktieselskaber til alle selskabsformer

Ved lanceringen af kreditratingsystemet vurderede Soliditet alle aktieselskaber, mens det i 1991 også blev muligt at vurdere interessent- og kommanditselskabet samt enkeltmandsvirksomheder.

I dag omfatter Soliditets kreditrating mere end 460.000 danske virksomheder. Bedømmelseskriterierne er mange, og de er forskellige afhængige af selskabsform. Det er grunden til, at kreditratingen blev indført i etaper.

 

Svært at finde?

Se site map
Business Support 70 22 04 10
Mandag-torsdag kl. 08:30-16:00 og fredag kl. 08:00-15:30.
 Klik her for at gå til Business Support
© Soliditet 2018. All Rights Reserved