Kreditpolitik

Værdien i en kreditpolitik som alle i virksomheden kan forstå og følge

Der stilles i dag høje krav til dig som moderne kreditgiver. Du skal arbejde hurtigere og mere effektivt, og du skal samtidig gøre det med et kontrolleret risikoniveau. En god nyhed midt i anstrengelserne er det faktum, at en struktureret risikohåndtering øger værdien i din virksomhed. Og samtidig styrkes din troværdighed over for dine kunder. En velovervejet kreditpolitik er derfor mere end et hjælpemiddel. Den er forudsætningen for, at alle i virksomheden kan træffe optimale forretningsbeslutninger.

Alle virksomheder har en kreditpolitik, men alt for ofte er den ikke nedskrevet. Hvis den ikke findes på papir, eksisterer den ikke andre steder end i kreditafdelingen. Det er en klar tendens, vi ser hos mange virksomheder.

De medarbejdere, som arbejder på området og ikke har en eksplicit kreditpolitik, føler ofte usikkerhed. Og det er ikke usædvanligt at se konflikter både internt og med kunder. For en medarbejder er det utrygt ikke at vide, hvad man skal gøre, og hvilke beføjelser man har. Vurderingerne bliver inkonsekvente, og når den ansvarlige ikke er til stede, kan der ikke tages ensartede beslutninger.

Vi hjælper dig med at udvikle din kreditpolitik

I Soliditet har vi mange års erfaring med at hjælpe virksomheder. Vi har derfor alle forudsætninger for at hjælpe dig med at udarbejde en ny kreditpolitik eller videreudvikle din nuværende.

I arbejdet med kreditpolitikken tager vi udgangspunkt i de mål, som virksomhedens ledelse har sat op. Samtidig sørger vi for, at alle redskaber og rutiner synliggøres, således at alle virksomhedens beslutningstagere har adgang til den information, som er nødvendig for at tage de optimale beslutninger i en forhandling.

Kreditpolitikken skal fokusere på forretningsrisikoen, og det er afgørende, at virksomheden får en god balance mellem risiko og forretningsbetingelser.

Overskuelig og brugbar kreditpolitik

Vi vægter højt, at kreditpolitikken er forståelig, brugbar og overskuelig. Derfor fylder den ofte kun to sider. I har naturligvis mulighed for selv at videreudvikle og revidere politikken, hvis jeres behov ændrer sig.

Med Soliditet som samarbejdsparter bliver kreditpolitikken ikke præget af gamle rutiner og indgroede vaner. Og I undgår, at det bliver et kæmpe projekt, som aldrig bliver fulgt til dørs.

Vil du vide mere?

Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere.
Tlf. 36 73 81 84

Vi kontakter gerne dig, hvis du angiver dit telefonnummer her:
Send

Tak! Din meddelelse er blevet sendt til Soliditet. 
Din meddelelse er ikke blevet sendt. Prøv venligst igen senere. 

Forretnings- rådgiverne

Soliditets forretningsrådgivere er erfarne og kompetente analytikere og specialister, som er udstyret med de nyeste værktøjer til analyse af mønstre og adfærd i kundedatabaser og transaktioner.

 

Svært at finde?

Se site map
Business Support 70 22 04 10
Mandag-torsdag kl. 08:30-16:00 og fredag kl. 08:00-15:30.
 Klik her for at gå til Business Support
© Soliditet 2018. All Rights Reserved